Ons Aanbod


De Opvoedingswinkel heeft een uitgebreide infotheek ter beschikking waar je allerhande publicaties (informatieve teksten, brochures, folders, boeken,…) op afspraak gratis kan inkijken en uitlenen.

In de Opvoedingswinkel kan je terecht voor algemene informatie over opvoeden en ontwikkeling via telefoon of mail. Wanneer je als opvoedingsverantwoordelijke nood hebt om samen na te denken over jouw specifieke gezinssituatie, maakt één van onze consulenten tijd voor een persoonlijk gesprek. Samen met jou gaan we op zoek naar antwoorden, een nieuwe aanpak,… op maat van jouw situatie. Je kan onze consulenten telefonisch of via het contactformulier bereiken. De ondersteuning van de Opvoedingswinkel is steeds gratis, vrijwillig en anoniem. Er worden geen dossiers opgemaakt.

Lees hier: De opvoedingswinkel – De ervaring van een ouder

Sinds 2015 organiseert de Opvoedingswinkel een tweewekelijks ontmoetingsmoment waar je samen met je kind van 0 tot 3 jaar terecht kan. Samen een babbeltje slaan, een tasje koffie drinken, nadenken over opvoeden en andere thema’s… En dat alles terwijl de kinderen spelen, knutselen en zingen! We sluiten elk ontmoetingsmoment af met een lekkere tas soep en wat brood. Klinkt dit leuk maar ervaar je moeilijkheden om er te geraken? Geef ons dan een seintje per telefoon of via het contactformulier. We helpen je graag verder. KABAS is volledig gratis.

In samenwerking met de verschillende deelnemende Noord-Limburgse gemeenten brengt de Opvoedingswinkel elk halfjaar een vormingskalender uit met vormingsavonden rond opvoeding en ontwikkeling. Deze vormingsavonden zijn ook steeds in onze kalender terug te vinden.

…..

Infotheek
Pedagogisch advies
KABAS
Vormingsaanbod