Ons Aanbod


De Opvoedingswinkel heeft een uitgebreide infotheek ter beschikking waar je allerhande publicaties (brochures, boeken, materialenkoffertjes …) op afspraak gratis kan inkijken en uitlenen. Nieuwsgierig? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!

In de Opvoedingswinkel kan je terecht voor algemene basisinformatie over opvoeding en ontwikkeling. Als je daarnaast graag samen wil nadenken over jouw specifieke gezinssituatie, maakt één van onze medewerkers tijd voor een persoonlijk gesprek. Een luisterend oor, samen zoeken naar handvaten / tips … we werken op maat van jouw situatie!

Je kan onze medewerkers telefonisch of via het contactformulier bereiken. De ondersteuning van de Opvoedingswinkel is steeds gratis, vrijwillig en anoniem. Er worden geen dossiers opgemaakt.

Sinds 2015 organiseert de Opvoedingswinkel een tweewekelijks ontmoetingsmoment in Pelt waar je samen met je kindje van 0 tot 3 jaar terecht kan. Samen een babbeltje slaan, een tasje koffie drinken, nadenken over opvoeden en andere thema’s… En dat alles terwijl de kinderen spelen, knutselen en boekjes lezen! Er valt zoveel te beleven! We sluiten elk ontmoetingsmoment af met een lekkere tas soep en wat brood. Klinkt dit leuk maar ervaar je moeilijkheden om er te geraken? Geef ons dan een seintje per telefoon of via het contactformulier. We helpen je graag verder. KABAS is volledig gratis.

Meer informatie? Kabas Flyer 2020

In samenwerking met de verschillende deelnemende Noord-Limburgse gemeenten brengt de Opvoedingswinkel elk halfjaar een vormingskalender uit met vormingsavonden rond opvoeding en ontwikkeling. Deze vormingsavonden zijn ook steeds in onze kalender terug te vinden.

…..

Infotheek
Pedagogisch advies
KABAS
Vormingsaanbod