Inleefmoment autisme

Laden Evenementen
Zoek Evenementen

Aankomende Evenementen

Evenementen Lijst navigatie

november 2019

Inleefmoment autisme

november 12 @ 19:30 - 22:30
GC De Kroon, Nevenplein 1
Bocholt, 3950 België
+ Google Maps
Gratis

Sprekers: Ria Essers en Anke Weltjens (Vlaamse Vereniging Autisme)

Mensen zonder autisme kunnen lezen en leren over autisme, maar hoe het voelt om autisme te hebben is nog een andere zaak. Tijdens de inleefsessie kan je zelf aan de hand van concrete opdrachten ervaringen hoe mensen met autisme de wereld beleven. Via diverse inleefmethodieken dompelen we je onder in het 'autistisch denken en voelen'. Jouw ervaring wordt gekaderd en aangevuld met echte verhalen van mensen met autisme. Kortom, een aanrader voor iedereen die in onze samenleving ruimte wil geven aan mensen met autisme zodat ook zij zichzelf kunnen zijn.

Inschrijven verplicht via info@opvoedingswinkelnoordlimburg.be (Max 50 deelnemers)

Meer weten »

Workshop: omgaan met emoties bij jonge kinderen

november 26 @ 19:30 - 21:30
Huis van het Kind Bree, Houborn 45/1
Bree, 3960 België
+ Google Maps
Gratis

Sprekers: Ilse Hermans en Tine Gutschoven (Opvoedingswinkel Noord-Limburg)

Bang, boos, blij, teleurgesteld, verdriet. Allemaal emoties die kinderen regelmatig ervaren. Omgaan met deze emoties is voor hen vaak ingewikkeld, en dit zorgt soms voor heftige uitbarstingen. Hoe reageer je hier als ouder het best op? En hoe kan je een kind leren om deze emoties zelf te herkennen en er op een adequate manier mee om te gaan? In deze interactieve workshop komen al deze vragen aan bod.

Inschrijven is verplicht (max 25 deelnemers)

Meer weten »
december 2019

Boekvoorstelling: Etiketjes

december 4 @ 19:30 - 21:30
De Geer, Overpelterbaan 14
Hechtel-Eksel, 3940 België
+ Google Maps
Gratis

Spreker: Ann Ceurvels

Heel veel kinderen hebben tegenwoordig een 'etiketje'. Een label dat vertelt wat ze kunnen of net niet kunnen. Tijdens deze voorstelling legt Ann Ceurvels uit wat dat nu juist is, en waarom zoveel kinderen er eentje dragen. Ze heeft het boek geschreven voor diegenen die nog altijd de wenkbrauwen fronsen bij diagnoses zoals ADHD en ASS? om te tonen welke impact twijfels en kritiek hebben op een gezin. Zo probeert ze de ontelbaar vele ouders en families die elke dag met zo'n etiketje leven een warm hart onder de riem te steken.

Inkom: Gratis
Tickets via www.hechtel-eksel.be/tickets

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen