Inleefmoment autisme

Laden Evenementen
Zoek Evenementen

Aankomende Evenementen

Evenementen Lijst navigatie

april 2020

Inleefmoment autisme

april 2 @ 19:30 - 22:30
Dommelhof, Toekomstlaan 5
Pelt, 3910
+ Google Maps
Gratis

Sprekers: Ria Essers en Anke Weltjens (Vlaamse Vereniging Autisme)

Mensen zonder autisme kunnen lezen en leren over autisme, maar hoe het voelt om autisme te hebben is nog een andere zaak. Tijdens de inleefsessie kan je zelf aan de hand van concrete opdrachten ervaringen hoe mensen met autisme de wereld beleven. Via diverse inleefmethodieken dompelen we je onder in het 'autistisch denken en voelen'. Jouw ervaring wordt gekaderd en aangevuld met echte verhalen van mensen met autisme. Kortom, een aanrader voor iedereen die in onze samenleving ruimte wil geven aan mensen met autisme zodat ook zij zichzelf kunnen zijn.

Inschrijven is verplicht via info@opvoedingswinkelnoordlimburg.be (Max 50 deelnemers)

Meer weten »

Beelddenken

april 22 @ 19:30 - 22:00
Huis van het Kind Bree, Houborn 45/1
Bree, 3960 België
+ Google Maps
Gratis

Spreker: Greet De Clerck

Facebook, Instagram, Pinterest en de dagelijkse reclameboodschappen maken gebruik van foto's, van beelden. Beelden onthouden we namelijk beter dan een veelheid aan woorden. Tijden dit vormingsmoment staan we stil bij de betekenis van beelden in ons denken. Bovendien worden er concrete handvaten aangereikt om het beelddenken te integreren in je dagelijks handelen als ouder, alsook in de ondersteuning van je kind bij het schoolwerk. De theoretische achtergrond wordt gekoppeld aan een aantal praktische tools waar je thuis mee aan de slag kan gaan.

Inschrijven is verplicht via info@opvoedingswinkelnoordlimburg.be

Meer weten »
mei 2020

De jeugd is tegenwoordig.

mei 20 @ 19:30 - 22:00
Het Raadhuis, Dorp z/n
Lommel, 3920
+ Google Maps
Gratis

Spreker: Pedro De Bruyckere

Pedro De Bruyckere schetst een herkenbaar beeld van de jeugd van tegenwoordig. Hoe ga je best om met jongeren thuis, in de klas en op het werk? Op een bijzonder onderhoudende manier ontleedt en doorprikt deze veelgevraagde spreker volkswaarheden over de popcultuur, de leefwereld van jongeren, en hoe zij aankijken tegen én worden ervaren door ouders, leerkrachten en hun eerste werkgever. En waarom je als volwassene moet durven uitleg geven over dingen die jongeren moeilijk begrijpen of aanvaarden.

Inschrijven is verplicht via http://www.ccdeadelberg.be/e1597/de-jeugd-is-tegenwoordig

Meer weten »

Op naar meer speelplezier en avontuur!

mei 26 @ 20:00 - 22:00
ICC Poorthuis, Zuidervest 2a
Peer, België
+ Google Maps
Gratis

Sprekers: Speelconsulenten van de Speelmakers

Hoe vind je in je drukke dagelijkse leven tijd voor spelen? Wat is de rol van volwassenen, of het nu ouders of begeleiders zijn, bij het spelen van kinderen? Hoe stimuleer je kinderen om grenzen te verleggen? Boeiende kaders, visies en inzichten over spelen, gekruid met allerlei concrete tips voor ouders, leerkrachten, begeleiders... Een krachtig pleidooi voor meer (buiten) spelen, meer vrijheid, meer avontuur en geluk!

Inschrijven via info@opvoedingswinkelnoordlimburg.be

Meer weten »
juni 2020

Workshop: omgaan met emoties bij jonge kinderen

juni 8 @ 19:30 - 21:30
GC De Kroon, Nevenplein 1
Bocholt, 3950 België
+ Google Maps
Gratis

Sprekers: Ilse Hermans en Tine Gutschoven (Opvoedingswinkel Noord-Limburg)

Bang, boos, blij, teleurgesteld, verdriet. Allemaal emoties die kinderen regelmatig ervaren. Omgaan met deze emoties is voor hen vaak ingewikkeld, en dit zorgt soms voor heftige uitbarstingen. Hoe reageer je hier als ouder het best op? En hoe kan je een kind leren om deze emoties zelf te herkennen en er op een adequate manier mee om te gaan? In deze interactieve workshop komen al deze vragen aan bod.

Inschrijven is verplicht (max 25 deelnemers)

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen