Webinar: Positief opvoeden

Laden Evenementen
Zoek Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Lijst navigatie

oktober 2019

Budget in handen van je kind

22 oktober 2019 @ 19:00 - 21:30
ICC Poorthuis, Zuidervest 2a
Peer, België
+ Google Maps
Gratis

Sprekers: Ken Sandeman en Wendy Heins (BIZ Limburg)

Hoe en wanneer je als ouder je kind financiële kennis en vaardigheden kan bijbrengen, hangt af van de persoonlijke ontwikkeling van je kind. Sommige kinderen zijn al op jonge leeftijd geïnteresseerd in geld, andere helemaal niet. Tijdens deze interactieve workshop staan we stil bij de eigen financiële opvoeding en het belang ervan. Vervolgens worden er handvaten aangereikt om met je kinderen aan de slag te gaan.
Inschrijven is verplicht (maximum 20 deelnemers).

Meer weten »

Levensreddend handelen bij (jonge) kinderen

30 oktober 2019 @ 19:00 - 22:00
Rode Kruis, Dennenstraat 33
Oudsbergen, 3670
+ Google Maps
Gratis

Spreker: Eddy Poeckens (Rode Kruis Oudsbergen)

Deze actieve vormingsavond biedt een antwoord op al uw vragen met betrekking tot het verlenen van eerste hulp aan (jonge) kinderen.
Inschrijven is verplicht (maximum 20 deelnemers).

Meer weten »
november 2019

Burn-out, met de paplepel ingegeven?

7 november 2019 @ 19:00 - 21:30
Vrij CLB, Bermstraat 9
Pelt, 3910
+ Google Maps
Gratis

Sprekers: Miek Vandenberk (Tumi Therapeutics) & Kathleen Mariën (Back in Touch)

De laatste jaren is er een tsunami van burn-outs die Vlaanderen trotseert. Deze volwassenen zijn ook ooit kind geweest, waarschijnlijk zelfs gemotiveerde en plichtsbewuste kinderen. Uit onderzoek blijkt dat bepaalde persoonsfactoren meer risico geven op stress-gerelateerde klachten bij kinderen én volwassenen. Tijdens deze lezing staan we stil bij hoe we hier in de opvoeding al op kunnen inspelen. Hoog tijd om op zoek te gaan naar het authentieke kind dat schuilgaat achter zijn/haar gedrag. Kies jij ook voor een bewuste opvoeding om je kind zo weerbaar mogelijk te maken?
Inschrijven is verplicht (maximum 80 deelnemers).

Meer weten »
december 2019

Boekvoorstelling: Etiketjes

4 december 2019 @ 19:30 - 21:30
De Geer, Overpelterbaan 14
Hechtel-Eksel, 3940 België
+ Google Maps
Gratis

Spreker: Ann Ceurvels

Heel veel kinderen hebben tegenwoordig een 'etiketje'. Een label dat vertelt wat ze kunnen of net niet kunnen. Tijdens deze voorstelling legt Ann Ceurvels uit wat dat nu juist is, en waarom zoveel kinderen er eentje dragen. Ze heeft het boek geschreven voor diegenen die nog altijd de wenkbrauwen fronsen bij diagnoses zoals ADHD en ASS? om te tonen welke impact twijfels en kritiek hebben op een gezin. Zo probeert ze de ontelbaar vele ouders en families die elke dag met zo'n etiketje leven een warm hart onder de riem te steken.

Inkom: Gratis
Tickets via www.hechtel-eksel.be/tickets

Meer weten »
februari 2020

Ervaringscircuit Taalontwikkelingsstoornissen

februari 11 @ 19:00 - 21:30
Huis van het Kind (KIK) Hechtel-Eksel, Vriendschapsplein 2 bus 2
Hechtel-Eksel, Limburg 3940 België
+ Google Maps
Gratis

Spreker: KIDS Hasselt

Ervaar zelf aan de hand van verschillende doe-opdrachten wat kinderen met een spraak- en taalontwikkelingsstoornis in allerlei dagdagelijkse situaties meemaken.

Inschrijven is verplicht via info@opvoedingswinkelnoordlimburg.be (max 40 deelnemers).

Meer weten »

Positief opvoeden

februari 19 @ 20:00 - 22:00
’t Heem, Kloosterstraat 5
Meeuwen-Gruitrode, België
+ Google Maps
Gratis

Spreker: Pascale Bruynseels - Gezinsbond

De basis van positief opvoeden is heel simpel: 'Werkt een bepaalde aanpak? Doe er dan meer van! Werkt het niet? Probeer eens iets anders.' Het zoeken naar een werkende aanpak gebeurt samen met je kinderen en door middel van open communicatie. Het klinkt simpel, maar toepassen in de praktijk is vaak anders. Daarom geen zware theorieën, wel veel praktische tips.

Inschrijven is verplicht via info@opvoedingswinkelnoordlimburg.be

Meer weten »
maart 2020

Training: Stevig in je schoenen

maart 23 @ 19:30 - 21:30
Pagadder, Kloosterstraat 2
Oudsbergen, 3670
+ Google Maps
Gratis

Door Ilse Hermans en Tine Gutschoven (Opvoedingswinkel Noord-Limburg).
Voor ouders van kinderen tussen 8 en 13 jaar; Voel jij soms dat je kind wel wat meer zelfvertrouwen zou kunnen gebruiken? Of wil jij als ouder zelf steviger in je schoenen kunnen staan? Dan is deze actieve weerbaarheidstraining iets voor jou! Je krijgt als ouder concrete handvaten aangereikt hoe je eigen zelfvertrouwen en dat van je kinderen te vergroten. In groep werken we aan de ontwikkeling van positieve sociale vaardigheden, zelfvertrouwen en zelfcontrole.
De training bestaat uit een geheel van vier sessies op 23-3, 30-03, 20-04, 27-04.
Inschrijven is verplicht ( maximum 10 deelnemers).

Meer weten »
april 2020

Inleefmoment autisme

april 2 @ 19:30 - 22:30
Dommelhof, Toekomstlaan 5
Pelt, 3910
+ Google Maps
Gratis

Sprekers: Ria Essers en Anke Weltjens (Vlaamse Vereniging Autisme)

Mensen zonder autisme kunnen lezen en leren over autisme, maar hoe het voelt om autisme te hebben is nog een andere zaak. Tijdens de inleefsessie kan je zelf aan de hand van concrete opdrachten ervaringen hoe mensen met autisme de wereld beleven. Via diverse inleefmethodieken dompelen we je onder in het 'autistisch denken en voelen'. Jouw ervaring wordt gekaderd en aangevuld met echte verhalen van mensen met autisme. Kortom, een aanrader voor iedereen die in onze samenleving ruimte wil geven aan mensen met autisme zodat ook zij zichzelf kunnen zijn.

Inschrijven is verplicht via info@opvoedingswinkelnoordlimburg.be (Max 50 deelnemers)

Meer weten »

Beelddenken

april 22 @ 19:30 - 22:00
Huis van het Kind Bree, Houborn 45/1
Bree, 3960 België
+ Google Maps
Gratis

Spreker: Greet De Clerck

Facebook, Instagram, Pinterest en de dagelijkse reclameboodschappen maken gebruik van foto's, van beelden. Beelden onthouden we namelijk beter dan een veelheid aan woorden. Tijden dit vormingsmoment staan we stil bij de betekenis van beelden in ons denken. Bovendien worden er concrete handvaten aangereikt om het beelddenken te integreren in je dagelijks handelen als ouder, alsook in de ondersteuning van je kind bij het schoolwerk. De theoretische achtergrond wordt gekoppeld aan een aantal praktische tools waar je thuis mee aan de slag kan gaan.

Inschrijven is verplicht via info@opvoedingswinkelnoordlimburg.be

Meer weten »
mei 2020

Webinar: Positief opvoeden

mei 4 @ 20:00 - 21:30
Gratis

De basis van positief opvoeden is heel simpel: werkt een bepaalde aanpak? Doe er dan meer van! Werkt het niet? Stop ermee en probeer iets anders. En dit zoeken doe je samen met je kinderen. Je hanteert hiervoor een open communicatie. Dit lijkt simpel, maar toch vergeten we het in de praktijk toe te passen. Daarom: geen zware theorieën, wel praktische tips door spreker Pascale Bruynseels. Deelnemen kan via: https://app.clevercast.com/webcast/registration/w-xq0G0g?fbclid=IwAR3tE2Tq0giYBy37LNQukvKC8GsnMbVIJK3OqYv-i4WM4hyOUOPFE4FKa7I

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen