Training: Stevig in je schoenen

Laden Evenementen
Zoek Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Lijst navigatie

mei 2019

Boekvoorstelling: Etiketjes

16 mei 2019 @ 20:30 - 22:00
CC Palethe, Jeugdlaan 2
Overpelt, Limburg 3900 België
+ Google Maps
Gratis

Spreker: Ann Ceurvels Heel veel kinderen hebben tegenwoordig een 'etiketje'. Een label dat vertelt wat ze kunnen of net niet kunnen. Tijdens deze voorstelling legt Ann Ceurvels uit wat dat nu juist is, en waarom zoveel kinderen er eentje dragen. Ze heeft het boek geschreven voor diegenen die nog altijd de wenkbrauwen fronsen bij diagnoses zoals ADHD en ASS, om te tonen welke impact twijfels en kritiek hebben op een gezin. Zo probeert ze de ontelbaar vele ouders en families…

Meer weten »

Gezin in evenwicht

23 mei 2019 @ 20:00 - 22:00
Parochiezaal Holheide, Bremstraat 25
Pelt, 3910 België
+ Google Maps

Spreker: An Coetsiers (De Praatdoos, Melle) In evenwicht zijn met jezelf, met je werk en je gezin. Het is een hele uitdaging voor ouders van vandaag. Tijdens deze lezing gaan we op zoek naar persoonlijke waarden en doelen. Bereiken we die voldoende? En hoe kunnen we omgaan met belemmeringen? We geven een aantal ideeën mee die je kunnen helpen om een nieuw en stabieler evenwicht te vinden. Inschrijven is verplicht via reservaties@palethe.be

Meer weten »
september 2019

Als pesten je kind (k)raakt

18 september 2019 @ 20:15 - 22:30
Cinema Walburg, Kerkstraat 28
Hamont-Achel, 3930 België
+ Google Maps
€5

Pesten, het raakt ons ongetwijfeld allemaal. Elk kind en elke ouder kent wel een verhaal over pesten, dichtbij of veraf. Misschien heb je het zelf ervaren? Misschien maak je je vandaag zorgen om jouw kind? De spreekster staat stil bij vragen als: Wat is pesten? Wat zijn belangrijke signalen? Wat is het verschil met plagen en ruziemaken? Daarnaast legt ze uit hoe je als ouder kan trachten te voorkomen dat je kind gepest wordt of dat het zelf gaat pesten.…

Meer weten »
oktober 2019

Budget in handen van je kind

22 oktober 2019 @ 19:00 - 21:30
ICC Poorthuis, Zuidervest 2a
Peer, België
+ Google Maps
Gratis

Sprekers: Ken Sandeman en Wendy Heins (BIZ Limburg)

Hoe en wanneer je als ouder je kind financiële kennis en vaardigheden kan bijbrengen, hangt af van de persoonlijke ontwikkeling van je kind. Sommige kinderen zijn al op jonge leeftijd geïnteresseerd in geld, andere helemaal niet. Tijdens deze interactieve workshop staan we stil bij de eigen financiële opvoeding en het belang ervan. Vervolgens worden er handvaten aangereikt om met je kinderen aan de slag te gaan.
Inschrijven is verplicht (maximum 20 deelnemers).

Meer weten »

Levensreddend handelen bij (jonge) kinderen

30 oktober 2019 @ 19:00 - 22:00
Rode Kruis, Dennenstraat 33
Oudsbergen, 3670
+ Google Maps
Gratis

Spreker: Eddy Poeckens (Rode Kruis Oudsbergen)

Deze actieve vormingsavond biedt een antwoord op al uw vragen met betrekking tot het verlenen van eerste hulp aan (jonge) kinderen.
Inschrijven is verplicht (maximum 20 deelnemers).

Meer weten »
november 2019

Burn-out, met de paplepel ingegeven?

7 november 2019 @ 19:00 - 21:30
Vrij CLB, Bermstraat 9
Pelt, 3910
+ Google Maps
Gratis

Sprekers: Miek Vandenberk (Tumi Therapeutics) & Kathleen Mariën (Back in Touch)

De laatste jaren is er een tsunami van burn-outs die Vlaanderen trotseert. Deze volwassenen zijn ook ooit kind geweest, waarschijnlijk zelfs gemotiveerde en plichtsbewuste kinderen. Uit onderzoek blijkt dat bepaalde persoonsfactoren meer risico geven op stress-gerelateerde klachten bij kinderen én volwassenen. Tijdens deze lezing staan we stil bij hoe we hier in de opvoeding al op kunnen inspelen. Hoog tijd om op zoek te gaan naar het authentieke kind dat schuilgaat achter zijn/haar gedrag. Kies jij ook voor een bewuste opvoeding om je kind zo weerbaar mogelijk te maken?
Inschrijven is verplicht (maximum 80 deelnemers).

Meer weten »
december 2019

Boekvoorstelling: Etiketjes

4 december 2019 @ 19:30 - 21:30
De Geer, Overpelterbaan 14
Hechtel-Eksel, 3940 België
+ Google Maps
Gratis

Spreker: Ann Ceurvels

Heel veel kinderen hebben tegenwoordig een 'etiketje'. Een label dat vertelt wat ze kunnen of net niet kunnen. Tijdens deze voorstelling legt Ann Ceurvels uit wat dat nu juist is, en waarom zoveel kinderen er eentje dragen. Ze heeft het boek geschreven voor diegenen die nog altijd de wenkbrauwen fronsen bij diagnoses zoals ADHD en ASS? om te tonen welke impact twijfels en kritiek hebben op een gezin. Zo probeert ze de ontelbaar vele ouders en families die elke dag met zo'n etiketje leven een warm hart onder de riem te steken.

Inkom: Gratis
Tickets via www.hechtel-eksel.be/tickets

Meer weten »
februari 2020

Ervaringscircuit Taalontwikkelingsstoornissen

februari 11 @ 19:00 - 21:30
Huis van het Kind (KIK) Hechtel-Eksel, Vriendschapsplein 2 bus 2
Hechtel-Eksel, Limburg 3940 België
+ Google Maps
Gratis

Spreker: KIDS Hasselt

Ervaar zelf aan de hand van verschillende doe-opdrachten wat kinderen met een spraak- en taalontwikkelingsstoornis in allerlei dagdagelijkse situaties meemaken.

Inschrijven is verplicht via info@opvoedingswinkelnoordlimburg.be (max 40 deelnemers).

Meer weten »

Positief opvoeden

februari 19 @ 20:00 - 22:00
’t Heem, Kloosterstraat 5
Meeuwen-Gruitrode, België
+ Google Maps
Gratis

Spreker: Pascale Bruynseels - Gezinsbond

De basis van positief opvoeden is heel simpel: 'Werkt een bepaalde aanpak? Doe er dan meer van! Werkt het niet? Probeer eens iets anders.' Het zoeken naar een werkende aanpak gebeurt samen met je kinderen en door middel van open communicatie. Het klinkt simpel, maar toepassen in de praktijk is vaak anders. Daarom geen zware theorieën, wel veel praktische tips.

Inschrijven is verplicht via info@opvoedingswinkelnoordlimburg.be

Meer weten »
maart 2020

Training: Stevig in je schoenen

maart 23 @ 19:30 - 21:30
Pagadder, Kloosterstraat 2
Oudsbergen, 3670
+ Google Maps
Gratis

Door Ilse Hermans en Tine Gutschoven (Opvoedingswinkel Noord-Limburg).
Voor ouders van kinderen tussen 8 en 13 jaar; Voel jij soms dat je kind wel wat meer zelfvertrouwen zou kunnen gebruiken? Of wil jij als ouder zelf steviger in je schoenen kunnen staan? Dan is deze actieve weerbaarheidstraining iets voor jou! Je krijgt als ouder concrete handvaten aangereikt hoe je eigen zelfvertrouwen en dat van je kinderen te vergroten. In groep werken we aan de ontwikkeling van positieve sociale vaardigheden, zelfvertrouwen en zelfcontrole.
De training bestaat uit een geheel van vier sessies op 23-3, 30-03, 20-04, 27-04.
Inschrijven is verplicht ( maximum 10 deelnemers).

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen